ZTE 108N ADSL modem sa uključenim mrežnim kablom u LAN2 port iz STB-a ZTE STB sa uključenim mrežnim kablom sa modema u LAN port, HDMI kabl (TV) i strujni kabl Ukoliko je sve uredno spojeno nakon pokretanja STB-a pojavit će se logo Moja TV i usluga će biti dostupna. Ukoliko rezultati provjera nisu uspješni pozovite na besplatan broj 1444 ili pošaljite e-mail na podrska@bhtelecom. ba. Nema slike na TV prijemniku, bijel ekran na svim kanalima. Zašto? Na daljinskom upravljaču od TV prijemnika, koristeći tipke Input, Source, AV, ovisno od proizvođača, podesite odgovarajući ulaz na kojem će se pojaviti Moja TV kanali. Zašto na pojedinim programima u sklopu usluge Moja TV nema prevoda? Pojedini kanali sami po sebi nemaju prevode na druge jezike, niti se tako distribuiraju.
Direktan prenos: Utakmica BiH – Crna Gora uživo na tv Nova BH
Kako aktivirati SOS kredit? „SOS kredit“ aktivirate slanjem besplatne SMS poruke iz BH Mobile mreže na broj 061 11 077. Preduslov za korištenje „SOS kredita“ jeste da ste aktivan korisnik BH Telecoma posljednjih godinu dana, da nemate već aktiviran kreditni limit, te da na svom računu posjedujete manje od 0, 20 KM.
Kliknite na Network i uključite Mobile data, ako već nije uključeno. Trebam tehničku podrškuPostavke za uređajKorisnički portal Prijavi seKupio sam mobilni uređaj/tablet/laptop u BH Telecomu i prestao je raditi. Gdje ga mogu predati na servis? Mobilni uređaj/tablet/laptop koji je kupljen u BH Telecomu, a koji je prestao ispravno raditi možete predati na bilo kojem prodajnom mjestu BH Telecoma. Također, imate mogućnost i kontaktirati ovlašteni servisni centar koji je naznačen na garantnom listu ili uređaj odnijeti/poslati u ovlašteni servisni centar. Kupio sam TV uređaj u BH Telecomu i prestao je raditi. Gdje ga mogu predati na servis? Za TV uređaj koji je kupljen u BH Telecomu, a koji je prestao ispravno raditi molimo da kontaktirate ovlašteni servisni centar koji je naznačen na garantnom listu.
(UŽIVO>>>>) Bosna i Hercegovina Crna Gora uživo gledaj 16
Prenos uživo | Najnovije današnje vijesti s Al Jazeere
Pri tome je vrlo teško ustanoviti odakle je napadač zapravo došao, a sva šteta koju haker počini napadajući druge računare izgledat će kao da je izazvana s vašeg računara. Različiti su načini na koje haker ostvaruje upad u računar. Npr. e-mailom možete dobiti program koji će kada ga pokrenete prikazati neku šarenu i veselu animaciju, te (prividno) završiti s radom, no u pozadini će se useliti u vaš sistem, ostati trajno aktivan i možda tek za nekoliko dana početi s malicioznim djelovanjem.
Nakon ovoga izaberite „Spremi“. Zatim iz menija koji se pojavi izaberite „Pristupne tačke“ i kliknite na profil koji ste kreirali, u ovom slučaju profil BHMobile Internet (pored profila treba da bude zelena tačka koja označava da je profil izabran kao osnovni). Isključite i uključite mobilni uređaj da bi se aktivirale postavke, a kako bi koristili mobilni internet uključite prijenos podataka. Koje su internet postavke za iPhone uređaj? Odaberite opcije menija za: Verzija iOS 8.
Kako da aktiviram mobilno plaćanje SMS porukom? Uslugu aktivirate slanjem besplatne SMS poruke na broj 061 11770 sa ključnom riječi REG, brojem reference računa kojeg želite platiti i šifrom banke (Raiffeisen: 161, Intesa: 154, NLB: 132), odvojeno razmacima, kako slijedi: Na primjer: REG 1234567891011 161 Ukoliko plaćate više različitih računa, potrebno je poslati SMS poruku za svaki račun. Nakon slanja aktivacijske SMS poruke, ako su upisani podaci korektni, dobićete SMS poruku, koja sadrži podatke o referenci računa za koju je prijavljeno plaćanje, te obavijest da možete otići u najbližu poslovnicu banke radi zaključenja ugovora o korištenju usluge. Nakon zaključenja ugovora u banci, putem SMS poruke ćete biti obavješteni da je usluga aktivirana, za svaki prijavljeni račun posebno.
Račun bi trebao stići na Vašu kućnu adresu oko 10. u mjesecu za prethodni mjesec, a na e-mail i nekoliko dana ranije. Potpisao sam ugovor sredinom mjeseca, koliko ću platiti prvu pretplatu? Zavisi od paketa koji koristite. Kod većine naših paketa se na prvom računu fakturiše naknada za korištenje usluge srazmjerno broju dana korištenja od dana uključenja do kraja obračunskog perioda, s tim da postoji nekoliko izuzetaka gdje se naknada za korištenje paketa fakturiše u cjelosti za prvi mjesec korištenja, neovisno od datuma aktivacije usluge.
speedtest. net. U slučaju da je brzina testirana na navedeni pravilan način manja od zagarantovane paketom, pozovite besplatan broj 1444 ili pošaljite e – mail na podrska@bhtelecom. ba. Na koji način mogu provjeriti trenutnu brzinu internet konekcije? Brzinu internet konekcije možete testirati uz pomoć web stranica kreiranih za tu namjenu. Jedna od najpoznatijih je www. net. Na koji način mogu promijeniti šifru od xDSL usluge? Šifru možete promijeniti na jedan od sljedećih načina: putem web stranice bhtelecom. ba (potrebno je da se prijavite sa svojim korisničkim podacima ovdje), na prodajnom mjestu BH Telecoma, pozivom na besplatni broj 1444 sa broja telefona koji je u bazi BH Telecoma zaveden na ime nosioca xDSL usluge. Nemam WiFi signal na mobitelu i/ili tabletu i/ili laptopu.
TV program uživo - BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine
LTE (Long Term Evolution) standard poboljšava sve aspekte prethodnih, kako kvalitet, pokrivenost i pouzdanost, tako i same brzine mobilnog interneta. Kada mobilni uređaj hvata ovaj tip mreže, najčešći indikator (u zavisnosti od modela do modela mobilnog uređaja) je oznaka “LTE”, “L” ili “4G”, pored indikatora jačine signala.
Kome je dostupan paket Teen? Paket Teen je dostupan za „male“ i „velike“ školarce, za sve do 18 godina. Zahtjev za korištenje Teen paketa, kojeg će koristiti maloljetna osoba, podnosi roditelj/staratelj, koji je obavezan dostaviti na uvid rodni list djeteta na osnovu kojeg će se utvrditi njegova starost. Više detalja na linku. Ako sredinom mjeseca uključim neki od pretplatničkih paketa, hoće li mi se mjesečna naknada i saobraćaj uključen u paket proporcionalno obračunati i na koji način? Zavisi od paketa koji koristite.
Konfiguracija CarFi modema: nakon što ste aktivirali CarFi, potrebno je da se povežete sa uređajem putem wifi mreže, na uređaju pretražite Huawei-CarFi i povežite se sa njim, unesite PIN koji ste dobili uz CarFi, za konfiguraciju CarFi uređaja potrebno je da sa Play Store (android) instalirate aplikaciju Huawei HiLink, kada pokrenete aplikaciju potrebno je da isključite PIN na SIM kartici, to možete uraditi na sljedeći način: Kliknite na Settings u desnom gornjem ćošku, nakon toga kliknite na Device, ukucajte PIN od SIM kartice i kliknite na Disable PIN Verification, ako koristite mInternet karticu, CarFi je već podešen da radi sa njima i ne morate više ništa podešavati, ako želite podesiti novu pristupnu tačku(APN) potrebno je uraditi sljedeće: Kliknite na Network, APN, New, i ukucajte APN koji želite da koristite.
Ako ste korisnik moja TV Net paketa i nemate fiksni telefon, promjenu možete tražiti slanjem e-maila sa bih. ba adrese na: podrska@bhtelecom. ba. Koristim Moja TV uslugu i imam samo određene kanale. Šta da uradim? Pritisnite strelicu >(desno) na Vašem daljinskom upravljaču od Moja TV. Pojavit će se lista kategorija, izaberite željenu kategoriju koristeći strelice ˄(naviše) i ˅(naniže). Nakon što nađete kategoriju, ponovo pritisnete strelicu >(desno) i otvorit će se lista kanala koji se nalaze u toj kategoriji.
Lista svih TV kanala koji prenose utakmicu BiH - Crna Gora
2: Postavke → Mobilni podaci → Mobilna podatkovna mreža Starije verzije iOS: Postavke → Općenito → Mreža → Mobilna podatkovna mreža Vratite se na početni zaslon. Isključite i uključite mobilni uređaj da bi se aktivirale postavke, a kako bi koristili mobilni internet uključite prijenos podataka. Na koji način mogu konfigurisati uređaj Huawei CarFi? Huawei CarFi omogućava povezivanje vaših prenosnih uređaja sa wifi mrežom.
Što sve moram napraviti prije nego mobilni uređaj predam na servis? Prije nego što predate mobilni uređaj bitno je da: Spasite Vaše podatke, Isključite sve lozinke i PIN-ove (za korisnike iPhone uređaja obavezno isključiti opciju „Find my phone“), Uz uređaj potrebno je obavezno da imate i svu opremu koja je povezana sa kvarom, npr. ako je kvar povezan s punjenjem uređaja, obavezno priložite i punjač, Priložite ovjeren garantni list koji ste dobili prilikom kupovine mobilnog uređaja. Imam li pravo na zamjenski mobilni uređaj dok je moj na popravku? Da, BH Telecom će Vam omogućiti da koristite zamjenski mobilni uređaj dok se Vaš ne vrati sa servisa, ukoliko ste uređaj predali na prodajno mjesto BH Telecoma.
Da bi ste koristili Moja TV Multiscreen uslugu neophodno je da: koristite Moja TV uslugu (privatni korisnik), imate funkcionalni pristup internetu, bilo kojeg pružatelja usluga u BiH, izvršite aktivaciju Moja TV Multiscreen usluge, nalazite se u BiH. Aktivacija usluge Moja TV Multiscreen je besplatna i jednostavna, a vršite je na vašem TV prijemniku, koristeći TV meni. Nakon što ste prijavili uređaj na kojem ćete koristiti uslugu, dobijate autorizacijski kod koji koristite za prijavu na aplikaciji za mobilne uređaje.
Hayat.ba | Najčitaniji!
Bosna i Hercegovina Francuska prenos uživo